Artikler

3 gode råd til at skabe en hyggelig og god stue

Stuen er uden tvivl et af de vigtigste rum i hjemmet og vi vil derfor naturligvis gerne skabe en stue derhjemme, som både er hyggelig og ser flot ud. Det kan dog ligesom med alt andet indretning godt være svært, da det ikke altid er lige nemt at finde ud af hvordan man gør den hyggelig og fordi alle stuer på en eller anden måde er forskellige. Derfor har vi lavet denne artikel, som forhåbentligt kan hjælpe dig med at skabe en hyggelig stue, som samtidigt ser flot ud.

 

  1. Tænk over farverne i stuen

 

Først og fremmest kan det være en meget god ide at tænke godt og grundigt over farverne i din stue. Det er både i form af farverne af dine vægge, men også farverne af dine møbler og tilbehør. Den første beslutning du skal tage, vil typisk være hvilken farve væggene skal være. De fleste vælger at farve væggene i deres stue hvide, men du kan sagtens gå med andre farver, det er helt op til dig. Hvide vægge er muligvis det nemmeste at indrette efter. Du kan selv vælge at male væggene eller få nogle professionelle til at gøre det. Bor du f.eks. på Østerbro, så prøv at søge efter Maler Østerbro, og se om ikke du kan finde en maler i nærheden af dig. På den måde kan du se hvor meget det vil koste og derefter finde ud af om du vil gøre det selv eller få dem til at gøre det for dig.

 

  1. Tænk over hvordan stuen skal bruges

 

Endnu en god ting at tænke over når du skal indrette din stue er, hvordan stuen skal bruges. Skal den bruges som spiseplads eller udelukkende til at hygge i sofaen foran fjernsynet. Hvordan stuen skal bruges styrer nemlig meget hvordan den bør indrettes. Hvis du skal spise i den, vil spisebordet måske blive fokuspunktet i stuen, mens hvis spisebordet ikke skal stå i stuen, så kan du udelukkende fokuserer på at optimere stuen i forhold til hyggeaftener foran fjernsynet.

 

  1. Gør stuen let og luftig

 

Selvom det er en god ide at have en masse puder og tæpper i stuen for at gøre den mere hyggelig, så bør du ikke overdrive. Har du for mange ting i stuen kan den godt komme til at virke lille. Sørg derfor for at holde stuen let og luftig.

Føler du stadig at du mangler inspiration kan du læse mere her om hvordan du skaber en moderne varm, let og luftig stue.