Artikler

5 tips til at vælge det perfekte sofabord

Et sofabord er et meget vigtigt møbel i ethvert moderne hjem. Det hører som oftest til på det sted, hvor man kan nyde en god gang afslapning, og hvor man kan koble af efter en hård dags arbejde og nyde sit yndlings-tv-program eller -serie. Som sådan er det vigtigt at sikre, at du vælger den rigtige, når du skal købe et sofabord. I denne artikel giver vi dig 5 tips til, hvordan du vælger det bedste sofabord til dig.

  1. Størrelse

Størrelsen på sofabordet er vigtig, da du gerne vil sikre dig, at det hverken er for stort eller for lille til dit rum. Den skal være stor nok til at passe komfortabelt foran din sofa uden at fylde for meget. Hertil må det naturligvis heller ikke være for lille, da et for lille sofabord ikke vil give dig tilstrækkeligt med plads til at placere de genstande, du normalt placerer på et sofabord. Det er selvfølgelig altid ret at have lidt overskud af plads, sådan at du kan læne dig tilbage og smække fødderne op på bordet, hvis du skulle ønske det.

  1. Stil

Stilen på sofabordet er også vigtig, da du selvfølgelig gerne vil vælge et, der passer til dit hjems indretning og øvrige udseende. Hvis du har et moderne hjem, så vil du gerne vælge et sofabord i moderne stil. Hvis dit hjem har et mere traditionelt udseende, så vil du gerne vælge et sofabord i mere traditionel stil som for eksempel et sofabord i valnød eller andre mørke, klassiske træsorter.

  1. Materiale

Sofabordets materiale er også vigtigt, da du gerne vil vælge et, der skal være slidstærkt, og som holder i flest mulige år. Hvis du har børn eller kæledyr, bør du gerne vælge et materiale, der er modstandsdygtigt over for ridser og spild. Her er materialer såsom hårde træsorter, laminat eller metal et godt bud, men du bør selvfølgelig være påpasselig med at børnesikre disse, hvis du vælger dem grundet børn i hjemmet. Skarpe hjørne og kanter kan med fordel polstres, så du undgår uheld.

  1. Opbevaring

Leder du efter et sofabord med opbevaring, så er der mange forskellige muligheder for dig. Du kan vælge et bord med skuffer, hylder eller endda et opbevaringsrum. Dette er en god mulighed, hvis du har brug for ekstra opbevaringsplads i dit hjem, og her kan du have diverse hyggegenstande gemt væk som for eksempel blade, brætspil eller lignende, der kan hives frem ved hyggelige stunder med venner og familie.

  1. Pris

Endelig er prisen på sofabordet også vigtig, da du gerne vil finde et, der er til at betale uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er mange forskellige muligheder for dig, så sørg for at shoppe rundt og sammenligne priser, før du foretager dit køb.