Artikler

Giv din stue en makeover

Når man har boet i den samme bolig i rigtig mange år, så kan det hele godt komme til at føles lidt kedeligt, og som om det bare er det samme hele tiden. Men du har selvfølgelig alligevel et tilhørsforhold til huset, der gør, at du ikke bare kan flytte fra det. Og hvad gør man så?

En løsning kunne være at lave lidt om i rummene en gang imellem, så man får følelsen af forandring. Et godt sted at starte kunne være stuen, fordi den er sjov at lave om på, og fordi man kan give den gas med nye fund og en masse farver.

Nyt gulv kan gøre en stor forskel

Gulvet betyder meget for rummets udtryk, fordi det netop fylder så meget, og derudover er gulvet i lige netop stuen noget, som ret hurtigt kan komme til at se slidt ud, fordi man netop bruger meget tid i stuen, og fordi der både bliver leget og rykket rundt på møbler.

Derfor kan du overveje, om du altså skal få lavet noget helt nyt trægulv. Nogle gange kan det være nok bare at få gulvet slebet, men hvis du gerne vil give stuen et helt nyt udtryk, så kan det altså være en ide bare at få lavet helt nyt gulv.

Fede møbler der passer sammen

Noget andet, som tydeligvis også betyder meget for, hvordan man opfatter rummet, er selvfølgelig de møbler, man har stående. Så hvis de møbler, man allerede har, er ved at være lidt gamle og slidte at se på, så er der ikke noget i vejen med at smide dem ud. Man kan faktisk få stuen til at se meget smart ud, hvis man tænker lidt over at få alle møblerne til at passe sammen. Det kan eksempelvis være nogle materialer eller farver igen – ellers kan det også være genbrug, der bare er den røde tråd.

En smart plakatvæg

Det sidste, der kan give din stue et nyt udtryk, er en stor plakatvæg, som gerne placeres et sted, hvor der er en stor, tom væg. Den skal du altså bare fylde op med en masse skønne plakater, som du synes passer til dig og din indretning – og så skal de faktisk gerne være i forskellige størrelser og former, så rummet får lidt dimension. At lave en plakatvæg er i hvert fald en nem og hurtigt måde at få lavet en rigtig flot forandring i stuen på.