Artikler

Hvad er et omfangsdræn

Hvad er et omfangsdræn

Hvis du har problemer med fugt eller svamp i din kælder eller generelt problemer med oversvømmelse omkring din bolig, så er det vigtigt at få gjort noget ved det. For meget vand kan være med til at forårsage skader på din bolig. Et omfangsdræn kan være løsningen til at fjerne overskydende vand fra jorden, så det ikke kommer til at trænge ind i fundamentet eller i dine ydremure. Tag kontakt til den lokale kloakmester, så vedkommende kan være med til at finde ud af hvordan omfangsdrænet skal placeres.

 

Når omfangsdrænet skal monteres

Et omfangsdræn er i princippet et system som består af rør med huller i. Disse huller kan opsuge overskydende vand og via rørsystemet transportere vandet væk fra din grund. Der er nogle helt særlige regler i forhold til dybde og afstand som der skal tages stilling til. Hvis ikke disse regler overholdes, så kan du risikere at omfangsdrænet bliver placeret for tæt på dit hus, hvilket med tiden kan medføre skader. Derfor anbefaler man også at lade en professionel klare dette. At anlægge et omfangsdræn er ikke noget man kaster sig selv ud i medmindre du har forstand på hvordan man gør.

 

Forskellige løsninger til den enkelte kunde

Der er mange fordele ved at investere i et omfangsdræn. Du sikrer dig at der ikke samler sig vand ind mod din bolig, hvilket mindsker chancen for skader på huset. Et omfangsdræn kan monteres på forskellige måder alt efter hvordan din bolig er samt hvad der er behov for i forhold til antallet af små rør. Det er derfor ikke altid den samme løsning du kan finde hos en kloakmester, da der er flere parametre at tage højde for. Derfor vil kunder også kunne få forskellige priser fra de lokale kloakmestre, da arbejdet netop afhænger af flere faktorer.

 

Indhent priser

Det er altid en god ide at du får indhentet priser fra kloakmestre for at få en ide om hvad det koster at få anlagt et omfangsdræn hjemme hos dig. Indhent priser og vælg den kloakmester som du føler dig mest tryg ved. På denne måde er du sikker på, at kloakmesteren nok skal udføre arbejdet ordentligt.