Artikler

MALING TIL TRAPPE

Det er svært at undgå, at en trappe bliver slidt efter mange års brug. Føler du at det er ved at være tid til at give din trappe lidt kærlighed? Med en ny klat maling kan du let få din trappe til at se ud som ny igen! Her på siden har vi samlet alt maling til trappe, så uanset om du søger maling til en betontrappe, eller en indendørs trappe i træ, kan du finde det her.

Maling af Trappe

Du kan sagtens male din trappe. Men der er nogle detaljer som du skal have på plads når du planlægger dit malerprojekt, blandt andet hvilke farver du vil anvende og hvilken type trappemaling som egner sig bedst til lige netop dit projekt. Hos Gebenna forhandler vi slidstærkt gulvmaling som er yderst velegnet til træoverflader – også selvom de er lakerede. Med Gulvmaling fra Primacol er du sikker på at din trappe kan holde til mange års slid!

Hvilken farve Malet Trappe?

Når du skal vælge farve til trappen, er det let at gå med det klassiske hvide valg. Og det er også super flot! Vær opmærksom på at man sjældent maler med kridhvid maling – den er oftest knækket en smule. Hvis du vil have din trappe til at matche de resterende trædetaljer i dit hjem, eksempelvis dine træpaneler og fodlister, bliver disse som standard produceret i de hvide farver RAL 9010 eller NCS 0-500 S. Du kan også vælge at male din trappe i forskellige farver. Læs vores guide til valg af farver og hvordan du anvender et farvehjul her.

SÅDAN MALER DU DIN TRAPPE

  1. Sørg for at rengøre trappen meget omhyggeligt med grundrens. Lad trappen tørre helt, før du begynder at male den.
  2. Fjern al løs maling med en spartel. Hvis der sidder løse malerrester, kan den nye maling ikke hæfte sig ordenligt fast.
  3. Spartel alle revner og hakker med træspartel. Når produktet er tørret, slib da let så overfladen bliver helt jævn. Tør slibestøv væk.
  4. Hvis trappen er helt ny, eller står i ubehandlet træ skal du grunde den med en spærregrunder, for at undgå knastgennesmslag og harpiksudtræk.
  5. Så er du klar til at male din trappe. Mal kanterne med en lille pensel, og brug en malerrulle til trappetrinnene og andre flade overflader. Vi anbefaler at du anvender en skumrulle, for et helt glat resultat.
  6. Mal trappen ad to omgange. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at male trappen ad tre omgange.
  7. Når du har givet trappen det sidste lag maling, skal du vente i minimum et døgn før du tager den i brug, for at sikre dig at malingen er hærdet. Vær dog opmærksom på at malingen først er 100% hærdet efter 5-6 uger, så trappen vil være ekstra sårbar overfor ridser i den første tid.