Artikler

Når boligen skal bygges

Vi kender det alle sammen. Om det er en hems, en kvist, en udestue eller ligefrem en hel bolig, skal konstruktionen være i orden. Her står man med mange muligheder, blandt både træ og jern findes der mange typer. Men har du overvejet stål? Stål er afgjort et af de hårdeste materialer en konstruktion kan bygges i, og åbner derfor muligheder for mere omfattende konstruktion og mere overordnet elegance. Med de rigtige beregninger af stålkonstruktioner kan bærevnen optimeres sådan at huset både holder bedst muligt, og stadig holder et højt niveau af elegance.

Stål er atmosfære

Et hus opført i stål er solidt og stabilt, dette kan mærkes når man bevæger sig rundt i et. Der er langt fra en nemt opslidelig, let vakkelvorn trækonstruktion, til en solid en i stål. Et hus i stål giver mulighed for en mere stringent og ordnet følelse, og understøtter f.eks. minimalistisk skandinavisk design godt. Særligt hvis man lader noget at konstruktionen være synlig i form af eksempelvis tagspær. Disse kan give et lækkert, råt look, der både ser rustikt og klassisk ud på én gang.

Få en professionel konstruktion

For at optimere konstruktionen mest muligt er det næsten uundgåeligt at der bliver brug for professionel assistance. En ingeniør fra Calceku ApS vil kunne udføre de nødvendige beregninger på stålkonstruktionen sådan at mængden af brugt stål optimeres. Dette vil både koste dig mindre i materialer og sikre den nødvendige bæreevne. Statiske beregninger på stålkonstruktioner er en vigtig proces som er en optimering af indmaden i dine vægge. Dit hjem vil på denne måde holde mange år og du vil på længere sigt spare penge fordi renovation sjældnere vil være nødvendig. Mængden af beregninger afhænger også at hjemmet ønskede funktioner. Skal ser eksempelvis skiftes fra mellemtungt- til tungt tag eller installeres solceller, er det essentielt at beregningerne er udført rigtigt. På denne måde kan f.eks. tag konstrueres til at modstå meget tunge laster, som kan være vigtige i et moderne, lækkert hjem. Det har også høj værdi for livet i huset at vide at det er ordentligt bygget fra start. Derfor anbefales det at hyre en ingeniør, som i mange tilfælde kan være en stor hjælp.