Artikler

Sådan her kan du finde dit rette byggefirma

Er du en af dem der ønsker at få bygget sit hjem, fremfor at flytte ind i noget allerede etableret? At købe og/eller at få opført et nyt hjem, er en af livets store begivenheder. For mange er det en beslutning der har stor betydning for både deres økonomi og liv i mange år. Det er derfor vigtigt at vælge sit byggefirma med omhu.

Hvilken boligdrøm går du rundt med?

Der findes et mange millionær forskellige boligdrømme rundt omkring, hvor ikke to er nødvendigvis den samme. Nogle personer ønsker at deres hjem har et særligt design, stilart, udformning, materialevalg, har et særligt udtryk med videre.

Når det kommer til at vælge en totalentreprenør til at realisere din boligdrøm, er det derfor vigtigt at tage udgangspunkt i disse faktorer. Det er nemlig ikke alle entreprenører eller byggefirmaer, der har erfaring med at opføre alle former og typer for huse. For eksempel er det ikke alle virksomheder der er lige gode eller i stand til at bygge arkitekttegnede huse. Ønsker du et arkitekttegnet hus og ikke et alment typehus, kan det være behjælpeligt at indsnævre din søgen til efter arkitekt totalentreprenører.

Husk din lokale geografi

En anden faktor med stor betydning er din lokale geografiske placering. Ikke alle steder er lige i landet, hvorfor det kan væren fordel at tage udgangspunkt i din aktuelle geografi. Ikke alle totalentreprenører har forretning eller holder til i de forskellige regioner i Danmark. Det kan derfor være, at du oplever at støde på en god virksomhed, som du ønsker, skal opføre dit nye hjem, men desværre finder ud af at de kun operere i Jylland fremfor på Sjælland, hvor du bor eller lignende. Nogle virksomheder kan muligvis tilbyde hjælp til steder, som ikke hører til i deres kerneområde, men dette kan potentielt give en prisstigning.

Baggrundstjek virksomhederne

Det kan være en meget god idé her at lavet en liste over nogle forskellige virksomheder, som du kan undersøge. Ved at få indsigt i tidligere byggeprojekter, resultater og indblik i billede porteføljer, kan du granske din søgen og fjerne dem, som ikke lever op til dine kriterier.

Du kan her undersøge de forskellige firmaers:

  • Priser og prisleje
  • Referencer
  • Opførte projekterer
  • Byggestil
  • Materialeudvalg

Herudover kan du også undersøge det pågældende firmas omdømme på trustpilot og på forskellige sociale medier. Dette kan give dig en indikation i, hvordan virksomheden håndterer kunderne, samt om de rent faktisk lever op til det de skriver og lover.

Har du gennem din research gransket din liste ned til en håndfuld virksomheder, kan du tage til en indledende dialog hos de forskellige virksomheder. Dette kan give dig en ekstra sikkerhed i, at de dit kommende byggefirma forstår dig og dine unikke behov.